jan RÖsler architekten

JAN ROESLER ARCHITEKTEN_Kita_1.jpg JAN ROESLER ARCHITEKTEN_Kita_2.jpg JAN ROESLER ARCHITEKTEN_Kita_3.jpg JAN ROESLER ARCHITEKTEN_Kita_4.jpg JAN ROESLER ARCHITEKTEN_Kita_5.jpg JAN ROESLER ARCHITEKTEN_Kita_6.jpg JAN ROESLER ARCHITEKTEN_Kita_7.jpg JAN ROESLER ARCHITEKTEN_Kita_8.jpg JAN ROESLER ARCHITEKTEN_Kita_9.jpg

500 sqm nursery in an existing building, Berlin-Marienfelde
2015

This project consisted in the creation of a 500 sqm nursery in the ground floor of an existing building in Berlin’s surroundings. The existing structure was originally destined to commercial uses and was therefore a unique open space with only one façade that could be opened towards the exterior, the other ones directly meeting the soil.

The plan was thus organized in a way that could allow a maximum of transparency between the different functions. The group rooms, the canteen, most part of the circulation and some services are therefore linked together trough visual interactions. In this way, the unity and the space generosity of the original open space is preserved. The inner walls discreetly delimit the different rooms but appear more often as independent elements than they create enclosed spaces.